ALGEMENE INFORMATIE

Wij verzorgen individuele ceremonies, ceremonies in een kleine setting (twee, drie of vier personen) en groepsceremonies tot maximaal 16 personen.

Groepsceremonies (één- en tweedaagse) vinden plaats op vrijdag en/of zaterdag. Klik hier voor de actuele beschikbaarheid
Individuele sessies en kleine groepen plannen we in op maandag, dinsdag en donderdag.

Voor speciale verzoeken is het mogelijk een sessie op zondag te plannen.
Klik hier voor de actuele beschikbaarheid

Voor studenten en mensen met een minimuminkomen gelden speciale tarieven.

Onze sfeervolle locatie is van alle moderne gemakken voorzien zoals volledig ingerichte keuken, gezellige woonkamer, toiletten, badkamers, 3 slaapruimtes, gescheiden rokerslounge en een ruime privé parkeer gelegenheid. Onze locatie is makkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.

Klik hier voor adresgegevens en bereikbaarheid.

Als je besloten hebt een Ayahuasca ceremonie bij te wonen, dan kun je je aanmelden door ons het ingevulde contactformulier toe te zenden. We sturen je dan zo snel mogelijk een vragenlijst per mail.

Het is belangrijk deze vragenlijst zorgvuldig en volledig in te vullen. We willen graag een goed beeld krijgen van je lichamelijk en geestelijk welzijn, je motivatie en thematiek. Dat geeft ons de kans je zo optimaal mogelijk te begeleiden.

Wij adviseren je om in de 48 uur voor en na de Ayahuasca ceremonie voedingsmiddelen te vermijden die tyramine bevatten. Tyramine kan in combinatie met Ayahuasca grote bloeddrukstijgingen veroorzaken.

Tyramine-houdende voedingsmiddelen zijn:

  • Alcohol, met name bier (ook alcoholvrij bier), rode wijn, port en Chianti
  • Gist in vitaminesupplementen, Marmite, Tartex
  • Oude kaas, smeerkaas, smeltkaas, Brie, Camembert, Emmenthaler, Gorgonzola, etc.
  • Kippenlever, salami, cervelaatworst en andere bewerkte, niet verse vlees-, vis of wildsoorten.
  • Sojaproducten, tempeh (tahoe is toegestaan).

Bovendien is het belangrijk om tot uiterlijk 4 uur vóór de aanvang van de Ayahuasca ceremonie uitsluitend licht voedsel te eten zonder of met heel weinig vet.

 Om je lichaamsenergie te bewaren adviseren we seksuele onthouding drie dagen voor de ceremonie.

Natuurlijk heb je een goede reden om deel te nemen aan een Ayahuasca ceremonie. Het is zinvol om van te voren even de tijd te nemen je hierop te bezinnen en in steekwoorden of een korte zin je intentie onder woorden te brengen. Neem je deel aan een groepsceremonie dan kun je de intentie als je wilt delen.

  1. Spullen voor een overnachting en een handdoek
  2. Comfortabel zittende kleding
  3. Warme sokken of sloffen
  4. Wij zorgen voor beddengoed

We ontvangen je met een kop thee en nemen de tijd om nader kennis te maken. We leiden je rond in onze ruimtes, beantwoorden je vragen en informeren je over Ayahuasca en de praktische gang van zaken bij Om-Mij, voor, tijdens en na de ceremonie.

Daarna kun je makkelijk zittende kleding aantrekken en een plekje uitzoeken. De ceremonie begint met het delen van je intentie. Je ligt op een comfortabele matras met je ogen dicht en je wordt begeleid en gedragen door zorgvuldig gekozen muziek.

De begeleiding blijft tijdens de hele reis aanwezig en staat je bij als dat nodig is.

Ayahuasca werkt gemiddeld vier tot zes uur. Inclusief de ontvangst en het ontwaken duurt de ceremonie zeven tot acht uur.

Aan het einde van de Ayahuasca ceremonie bieden we je vers bereid eten en drinken aan en kun je je ervaringen uitwisselen met anderen als je dat wilt.

Daarna kun je gaan slapen. De volgende ochtend ontbijten we samen en praten we over je ervaring. We bieden je nazorg naar behoefte.

Niet voor iedereen is het deelnemen aan een Ayahuasca ceremonie geschikt.

CONTRA-INDICATIES:

Lichamelijk:

Ernstige nierziekten, instabiele diabetes mellitus, epilepsie, ernstige neurologische aandoeningen, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, bijvoorbeeld angina pectoris, hersenbloedingen en CVA’s, een feitelijk of verwacht feochromocytoom (een gezwel van de bijnieren), bloeddyscrasie (afwijkende bloedcellen), hyperthyreoïdie (te snel werkende schildklier) en bepaalde leveraandoeningen.

Geestelijk:

Ernstige instabiele geestelijke aandoeningen als schizofrenie, psychose, bipolaire stoornis en borderline.

Medicijngebruik:

Ayahuasca bevat een MAO-remmer en laat zich hierdoor niet combineren met bepaalde medicijnen. Voorbeelden hiervan zijn antidepressiva, bètablokkers en bloeddrukverlagers.

Zwangerschap en borstvoeding:

Gebruik geen Ayahuasca als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

In al deze gevallen raden wij het gebruik van Ayahuasca ten zeerste af.

Vermeld lichamelijke en geestelijke aandoeningen, een zwangerschap, borstvoeding en medicijngebruik ALTIJD op je vragenlijst; neem contact met ons op als je twijfelt, dan bespreken we de mogelijkheden en de risico’s.